İÇLİ KÖFTE
Malzemeler
İç harcı için:
- 1 kg orta yağlı kıyma
- 5 adet soğan
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Karabiber
Dış harcı:
- 1 kg köftelik bulgur
- 1 su bardağı un
- 2 su bardağı irmik
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- Tozbiber
Kızartmak için:
- Sıvı yağ
Haşlamak için:
- 2 litre su
- yarım limon
- yarım limon suyu
- 1 çay kaşığı tuz
İç Harcı Hazırlanışı
Soğanlar küçük bir şekilde doğranarak hazırlanır. tencereye köftelik kıyma konularak kavrulmaya başlanır. Kıyma 15-20 dakika kavrularak soğanlar eklenir. Soğanla kıymanın birleşiminden sonra tereyağını ekleriz. Tuz, karabiber ve tozbiber ilave ederek kavurmaya devam ederiz. Daha sonra yarım saat süresince iç harcımız hazır olur. Soğumaya bırakılır. Güzel donması için karıştırma yapılır.
Dış Harcı Hazırlanışı
Köftelik bulgur ve irmik soğuk su ile ıslatılır. 10 dakika bekletilerek salça tuz ilave edilir. Köfte gibi yoğurarak devam ederiz. 10 dakika yoğurduktan sonra yumurta ve ununu ilave ederiz. Karabiber ve tozbiber ekliyerek yoğurma işlemine 15 dakika daha devam ederiz. Daha sonra dış harcımızı bitiririz.
Köftelerimizi yapma zamanı gelmiştir. İşlemlere başlamadan kabın içinde soğuk bulundurunuz yanınızda dikkat edin sıcak veya ılık su olmasın dış harcın özelliğini bozar. Köftelerimizin hamurunu açarken gayet ince olmasına dikkat edelim. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça alarak yuvarlayıp başparmağımızla ortasını oyarak hamurumuzu çukur görünümüne getiririz. İç harcından 1,5 yemek kaşığı koyarak köftemizin ağzını kapatırız.
Köftelik bulgurumuzun esmer olmasına dikkat edelim çünkü esmer bulgur daha lezzetlidir.
Köftelik bulgurumuzun esmer olmasına dikkat edelim çünkü esmer bulgur daha lezzetlidir.
Hazırlanışı 2 Çeşittir.
Haşlanmış İçli Köfte
İçli köfte tarifimizde bir tencereye 2 litre suya yarım limon suyu koyuyoruz. Yarım limonuda suyun içine atıyoruz. Kaynamaya bırakıyoruz. Kaynayan suyun içine içli köftelerimizi atarak haşlıyoruz. Köfteler suyun yüzüne doğru çıktığı zaman haşlanmıştır.
Kızarmış İçli Köfte
İçli köfte tarifimizde penceremize sıvı yağ koyarak ısınmasını bekleriz. Isınan yağın içine köftelerimizi atarak kızartırız. Kızaran köftelerimizi tepsinin üzerine havlu peçete sererek üzerine alırız. Havlu peçete sermemizin sebebi ise köftelerimizin yağını çekmesi içindir.
Afiyet olsun.
merhaba. Levazım Gıda olarak tarifinizi uyguladık ve çok beğendik. içli köfte sektöründe faaliyet gösteren firmamız da tarifinizi kullanmak isteriz...
YanıtlaSil