KURU FASULYE
Kuru Fasulye Tarifi
Malzemeler
- 2 su bardağı kuru fasulye
- 2 adet büyük domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 3 adet acı biber kurusu
- 3 su bardağı tavuk suyu (et suyu) veya tavuk knorr bulyon (et bulyon)
- 1 kaşık tuz
Hazırlanışı
Kuru Fasulyemizi birgün öncesinden suda bekletiyoruz veya yemegı yapmaya başlamadan once uzun bir süre kaynatabilirsiniz. Suyu çok kaynatmamaya dikkat ediniz çünkü fasulyelerimizin içi dışına çıkabilir.
İnce bir şekilde doğranmış soğanımızı ya da isterseniz rendelediğimiz soğanımız, 3 yemek kaşığı su ve yağlarımızla tencereye koyup normal ateşle kavuruyorsunuz. Soğanlarımız iyice piştikten renkleri attıktan sonra salçamızı ekliyip karıştırıyoruz. Domatesimizi ekleyip suyunu çekmesini bekliyoruz. Daha sonra tavuk suyunu (et suyunu) koyuyoruz. Bir kaç dakika sonrada fasulyemizi ekliyoruz. Biraz karıştırıp iyi karışmasını sağlayıp 15 dakika normal ateşte pişiriyoruz. Tenceremizin kapağını kapatıyoruz ve yarım saat pişiriyoruz.
Afiyet olsun..
0 yorum:
Yorum Gönder