ISPANAKLI BÖREK
Ispanaklı Börek Tarifi
Malzemeler
- 1 kilogram ıspanak
- 3 adet kuru soğan
- 100 gr. beyaz peynir
- 1 kg. hazır yufka
- 4 tane yumurta
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 2 çay bardağı zeytinyağı
- Yeterli su
- Yeterli Tuz,
- Yeterli karabiber
Hazırlanışı
Ispanaklarımıza tuz atarak bir süre bekletelim. Ispanakları bir kaba veya ona benzer birşeye koyalım. Sonra yıkıyalım ve süzelim iyice temizlendiğinden emin olalım. Ispanakları hafif hafif ince ince doğruyalım. Daha sonra geniş tavamıza zeytinyağlarımızı ekliyelim. Soğanlarımızı koyalım ve iyice yani öldüresiye kadar pişirelim. Ispanağımızıda ekliyerek suyunu çeksin. Karabiber ve biraz hafif tuz ilave edelim.
Bir kasede yumurtamızı kıralım yumurtamızı iyice karışım kıvamına getirelim. Yoğurdumuzu da ekliyerek tekrar karıştırmaya başlıyalım. Suyu kıvamına gelicek kadar ekleyerek koyulaşasıya kadar karıştıralım. Sonra yufkalarımızı tepsiye koyalım tabi kat kat yapıcağımız için ilk yufkayı koyuyoruz ve üstüne karışımdan ekliyoruz. Üstüne kat kat yufkamız bıtesiye kadar aynı işlemi uyguluyoruz. 200-230 derece arasında fırınımızı ısıtıyoruz tabi bu işlemi başlangıçta yapmanız daha iyi olucaktır. Böreğimizi fırınımıza sürüyoruz.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder