Breaking
Loading...
Blogger tarafından desteklenmektedir.
Home » » İslim Kebabı Tarifi

İslim Kebabı Tarifi

KÖFTELİ İSLİM KEBABI

Malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • 300 gram kıyma
  • 1 soğan
  • 1-2 dilim ekmek içi
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tozbiber
  • Kekik


Sosu için
  • 1-2 yemek kaşığı domates salçası
  • Su
  • Tuz

Süslemek için
  • Domates
  • Biber
  • Kürdan

 Hazırlanışı

      Kemer patlıcanlar ince yaprak şeklinde doğranır. Tuzlu suda 10 dakika bekletilerek acısının gitmesi beklenilir. Köftenin hazırlanması için soğan rendelenir ve kıymaya ilave edilir. Kıyma ile soğan yoğurularak ekmek içi yumurta , tuz , karabiber, kimyon, tozbiber ve kekik ilave edilerek yoğurmaya devam edilir. Ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlanır. Patlıcanlar tuzlu sudan alınıp yıkanarak havlu peçete içinde suyu alınır. Kızgın yağın içine atılarak kızartılır. Ceviz büyüklüğündeki köftelerimizide kızartırız. Patlıcanları + veya X şeklinde hazırlayıp köfteleri ortasına koyarak patlıcan yapraklarını köftenin üzerinde kürdanla birleştiririz. Biber ve domateslerini kürdanın üzerine takarak görsellik katıyoruz. Hazırladığımız salçalı sosumuzu köfteli islim kebabımızın üzerine dökerek 180 veya 200 derecelik fırınımızda 20 dakika pişirerek servise hazırlıyoruz.

Afiyet olsun.

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014. Nefis Yemek Tarifleri - All Rights Reserved | Powered By Blogger | Published By Gooyaabi Templates | Designed by OddThemes