ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA
Zeytinyağlı Barbunya Tarifi
- 500 gr. Taze Barbunya Tarifi
- 1 adet havuç
- 2 adet patates
- 2 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 3 bardak su
- 2 kaşık biber salçası
- 2 adet soğan
- 4 kaşık zeytinyağı
- Tuz, Karabiber, Pulbiber
HAZIRLANIŞI
Barbunya yemeği tarifimizde ilk olarak yapıcağımız yemek hazırlanmadan bir gün öncesinde barbunyaların suda bekletilmesidir. Suda bekletildikten sonra yemek yapılmadan önce suda haşlamanız barbunyaları dahada yumuşak ve lezzetli hale getiricektir.Domatesleri ve soğanları dilerseniz rendeliyebilirsiniz bu dahada lezzetli olmasını sağlıyor.
İlk olarak tenceremize zeytinyağını koyup pişirmeye başlıyoruz. Isındıktan sonra soğanları ekliyerek uzunca pişiriyoruz. Daha sonra havuçla , patateslerimizi tenceremize ekliyoruz. Yumuşadığını anladıktan sonra sarımsakları ve rendelenmiş domatesleri ekliyoruz. 5 dakika pişirdikten sonra biber salçasını ve baharatları ekliyoruz. Bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra haşlanmış barbunyaları dahil ediyoruz ve biraz karıştırıp suyumuzu ekliyoruz barbunyaları az geçmesi yeterlidir. Tencerenın kapağını kapattıktan 20-30 dakika arası pişirirseniz yemeğiniz hazır olmuştur.
Afiyet Olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder